Kinderyoga

Kinderyoga is samen spelen en bewegen. Spelenderwijs ervaren hoe je door (Hatha) yogaoefeningen, adem- en aandachtspelletjes en meditatie meer rust kunt ervaren. Yoga maakt het lichaam sterker, soepeler, verbeterd de conditie. Kinderen worden zich weer bewust van hun lichaam en hun gedachten worden rustiger. Ze leren samenwerken, naar elkaar te luisteren en zichzelf en anderen te accepteren zoals ze zijn. Het kan helpen kinderen meer zelfvertrouwen te geven, beter te slapen, concentratie te verbeteren en ze leren tijdens de yoga weer de rust en ontspanning te voelen en ervaren. Het gaat bij Kinderyoga niet om competitie of prestatie: je bent goed zoals je bent en mag zijn wie je bent. Kinderyoga is samen plezier hebben.
 

 

 
 
Wat doen we tijdens de les?
Tijdens de les maken kinderen spelenderwijs kennis met yoga. De les bevat een thema en word afgewisseld door yoga houdingen, duo oefeningen, aandachtoefeningen, massagespelletjes, liedjes, dans, ontspanningsoefeningen, meditatieoefeningen en ademspelletjes. We doen kindgerichte yoga houdingen, waarbij we bijvoorbeeld springen als een kikker, brullen als een leeuw of staan als een grote stevige boom.

 


 
 
Wat heeft je kind nodig voor de les?
Het is prettig voor de kinderen om makkelijk zittende kleding te dragen, als een joggingbroek en t-shirt. Tijdens de les bewegen de kinderen op blote voeten. Yoga matten zijn op alle locaties aanwezig. In verband met de hygiƫne graag een grote handdoek meebrengen voor over de yoga mat.