Een Reikibehandeling in de praktijk

Bij een Reiki behandeling neem je plaats op de behandeltafel met je kleding aan. Het is gewenst om makkelijk zittende en niet knellende kleding te dragen: dit ter bevordering van de ontspanning.

Tijdens de behandeling wordt door middel van verschillende handposities de universele energie (Reiki) doorgegeven. Indien direct contact op het lichaam niet wenselijk is, kunnen de handen enige centimeters boven het lichaam gehouden worden. Reiki vind immers altijd zijn weg. Mijn handen zijn als het ware de “doorgeefluikjes” van de energie. Dit doorgeven kan voelbaar worden door bijvoorbeeld warmte, kou, kloppingen en/of tintelingen.

Een Reikibehandeling duurt ongeveer een uur maar de energie zal nog veel langer doorwerken. Het is dan ook raadzaam om na de behandeling jezelf in acht te nemen, goed te luisteren naar je lichaam en rustig aan te doen indien nodig. Het is raadzaam om de uren/ dagen na een behandeling voldoende water te drinken om zo het lichaam te helpen zich te ontdoen van vrijgekomen afvalstoffen. Klachten kunnen soms kortstondig verergeren om vervolgens te verminderen of te verdwijnen.

Het is raadzaam om de eerste 3 behandelingen met tussenpose van 2 a 3 dagen te ontvangen. Zo geef je het zelf genezend vermogen van je lichaam (= de motor van het lichaam) weer de energie om voor je aan het werk te gaan. Vaak treed er verandering op bij de klacht. Je kunt zo ontdekken wat Reiki voor jou kan doen!