Hoe werkt Reiki?

Reiki is een andere naam voor universele levensenergie. Als je met Reiki werkt maak je verbinding met de oorspronkelijke energiebron. Degene die Reiki geeft is een soort kanaal waardoor deze energie naar zichzelf of naar anderen kan stromen.

Deze energie zit om ons heen en ook in ons. Het is neutrale energie die verantwoordelijk is voor alle materie en al wat leeft. Mensen en dieren en ook zaken, gebeurtenissen hebben deze energie nodig om op een goede manier te leven, te zijn en te gebeuren.

Energiebronnen
In het lichaam zitten energiebronnen (chakra’s) en energiebanen. Deze energiebronnen nemen energie op en geven energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. Ze zijn verantwoordelijk voor de activering van de diverse lichaamsfuncties zoals ademen, spreken, lopen enzovoort.

Ze spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elke chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. Ideaal zou zijn als ze allemaal open zouden zijn en even actief. Helaas is dit meestal niet zo.

Door ervaringen, emoties, en indrukwekkende gebeurtenissen kunnen ze ‘dichtzitten’ waardoor blokkades in de energie ontstaan. Om dit te compenseren worden andere chakra’s juist overactief, het lichaam raakt uit balans en dit kan klachten en ziekte veroorzaken.

Ook de reguliere geneeskunde erkent inmiddels dat gezond zijn betekent dat je lichaam en geest in balans moeten zijn.

Reiki kan helpen je chakra’s in evenwicht te brengen! Reiki zorgt ervoor dat de energiebanen weer vrijkomen. De energie kan weer vrij of vrijer stromen. De overbodige blokkades worden op een zachte manier losgemaakt en opgeruimd.

Waardoor mensen zich ondanks hun ziekte die ze hebben zich niet meer of minder ziek voelen. Mensen kunnen beter met situaties omgaan en gaan positiever denken waardoor hun levenskwaliteit aanzienlijk verbetert.