Wie ben ik?

 
Wie ben ik?

fotoleybra2

Mijn naam is Leybra Zwanenburg-Stolk (1980), getrouwd met Richard en moeder van onze zonen Sil en Luuk. Ik geniet erg van het moeder zijn en het samenzijn met mijn gezin. Samen lekker eten, wandelen, en fijne gesprekken voeren. Verder hou ik erg van yoga, koken, de natuur, samenzijn met vrienden en naar de sauna gaan.

Reiki
Doordat mijn moeder vroeger al bezig was met Reiki maakte ik hier al van jongs af aan kennis mee. Als we pijn hadden legde zij haar handen op de pijnlijke plek en bij onrust rustig naar je buik ademen was voor mij al vroeg als vanzelfsprekend. In 2009 volgde ik verschillende cursussen spiritueel inzicht in jezelf. 2014 was het moment dat ik besloot om mijn Reiki I te halen en vervolgens Reiki II. Reiki heeft mij een gevoel van thuiskomen gegeven. Keer op keer is het bijzonder om te ervaren wat Reiki doet en hoe fijn het is om mensen met Reikibehandelingen kennis te laten maken, hen te helpen in hun bewustzijn en bij hun groeiproces. Met reiki meer ontspanning te geven, pijn te verminderen of de pijn zelfs volledig weg te nemen.

Yoga
Op mijn 20ste kom ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Toen woonde ik nog in Bodegraven, volgde ik daar jarenlang wekelijks Yogalessen.

Nadat ik zwanger raakte was het volgen van zwangerschapsyoga een logische stap. Periodes van wekelijkse lessen en periodes van het dagelijks beoefenen van yoga en meditatie thuis volgden. Ik kwam er achter dat de houdingen, de ademoefeningen en de meditatie me rust en ontspanning brachten. Emoties en blokkades kwamen los en werden opgelost.

In 2014 kwam ik de Kinderyoga docentenopleiding tegen bij de Jip en Jan Academie van Helen Purperhart. Voor het eerst maakte mijn hart een sprongentje: nooit wist ik welke opleiding ik wilde volgen, maar nu wel. Deze opleiding wilde ik héél graag doen. Daadwerkelijk lesgeven kwam eigenlijk nog niet in mijn hoofd op, maar het volgen van deze opleiding en persoonlijke drempels over gaan wél. Gedurende de opleiding werd ik steeds enthousiaster, maar het vertrouwen in mezelf moest nog groeien. In Juni 2015 heb ik mijn Kinderyoga Certificaat gehaald.

Op de basisschool van onze kinderen kwam ik in gesprek met de juf van onze jongste over de opleiding die ik volgde. Ze vroeg of ik het leuk vond om aan haar klas een Kinderyogales te geven. Ik vond dat heel spannend maar natuurlijk vooral erg leuk. Dat was het begin van nog meer enthousiasme voor het geven van Kinderyoga. In overleg met de school ben ik vanaf het nieuwe schooljaar 2015 vrijwillig Kinderyogales gaan geven aan groep 1, 2 en 3.

Vanaf 2016 geef ik elke dinsdagmiddag Kinderyogalessen bij Dorpshuis “De Quakel” in De Kwakel.