Leybra

 

een naam welke zelf gemaakt is door de namen Leyda en Bram samen te voegen. Woorden die bij mij passen zijn, krachtig, warm, sportief, openhartig, (eigen)wijs, natuur, liefdevol, zorgzaam, enthousiast, nieuwsgierig, vrijheid, energiek, levenslust, vreugde, speels en ondeugend.

Ik ben geboren in Boskoop (1980). Samen met mijn ex-man heb ik twee prachtige jongens. Ik sta graag vol in het leven en omarm hierbij alle hoogte- en dieptepunten, zonder dalen kunnen we geen pieken ervaren. Het leven is voor mij ervaren, naar jezelf durven kijken, leren en groeien.

Ik kan intens genieten als ik de zon zie opkomen en de natuur zie ontwaken tijdens een vroege ochtend wandeling, maar ook lekker lang in bed blijven liggen en vervolgens heerlijk lummelen in huis vind ik heerlijk.

Ik hou erg van koken en van gezond en lekker eten, knuffelen en spelletjes spelen met mijn kinderen, mediteren, lezen, schrijven, netflix kijken, in mijn tuin rommelen, ik ga graag naar de sauna, hou van wandelen, fietsen, hardlopen en yoga.

Fijne gesprekken voeren, samenzijn en knuffelen met mensen die mij lief zijn maken mij een blij en dankbaar mens.

 
Waarom doe ik wat ik doe

Lang heb ik delen van mezelf weggedrukt.

Mijn gevoeligheid. Mijn helderziendheid en heldervoelendheid.

Het is toch gek dat je dingen voelt en ziet die je niet kunt weten. Al helemaal als je dit deelt met mensen om je heen. Ze vinden je maar raar, vaag en zweverig.

Dat heb ik lang gedacht, dat iedereen zo over mij dacht. Maar niet zij, maar ik was degene die mij raar, vaag en zweverig vond.

Natuurlijk is het bijzonder dat iemand dingen kan voelen en zien die hij of zij niet kan weten en ja dat is lastig te snappen en begrijpen hoe dit kan. Maar wanneer iemand iets niet ziet, niet begrijpt, dan wil dat nog niet zeggen dat het niet waar is.

Ik las ooit een mooie zin die dit duidelijk maakt.
“een arts komt tijdens een hersenoperatie ook geen gedachten tegen, maar ze bestaan wel”

Mijn helderziendheid en heldervoelendheid heb ik lang weggedrukt en niets van willen weten. Ik kreeg veel informatie in mijn hoofd en het verwarde mij enorm.

Zeker toen er bij mijn broer schizofrenie werd gediagnosticeerd. Hij had last van stemmen in zijn hoofd. Kreeg psychoses en is regelmatig opgenomen in de gesloten inrichting.

Stemmen, help die heb ik ook. Ik zal toch niet ook ‘gek’ worden net als hem.

Wat was ik bang dat ik net zo zou worden en dat is het moment geweest dat ik mij ben gaan afsluiten voor wie ik ben. Ik ben mijn hoog gevoeligheid, helderweten en heldervoelen gaan afwijzen. Ik wilde er niets van weten, ik ben niet zo als hem, dacht ik.

Dit heb ik even vol kunnen houden, maar ik ging mij steeds slechter voelen en werd depressief. Een zware en zwarte tijd in mijn leven, maar wel een belangrijke.

Ik kwam terecht bij het RIAGG, omdat ik suïcidale gedachten had, stelde ze voor om antidepressiva te gaan slikken.

Toen was hij daar weer, die stem in mijn hoofd. Die zei, “nee doe het niet, het vlakt je helemaal af en dan kom je nooit bij jezelf en komt het niet goed met je.”

Het was niet alleen de stem die ik hoorde, maar ik voelde ook een enorme kracht in mezelf opkomen, een innerlijk weten, dat ik het inderdaad niet moest doen. Dat dit niet de plek was waar ik geholpen kon worden.

Omdat ik ook last had van slaapproblemen en veel spanning in mijn lijf werd mij geadviseerd om yoga te gaan doen. Ik kwam terecht bij een yogagroep en daar gebeurde veel. Tranen kwamen vrij en ik ging me steeds iets beter voelen en ik kwam weer vaker van de bank af, onder mijn deken vandaan en ging weer af en toe naar buiten.

Er volgde een lange weg met verschillende therapieën, het bracht mij steeds dichter bij mezelf. Ik voelde steeds vaker mijn intuïtie en liet mij leiden. Er kwam precies op mijn pad wat ik op dat moment nodig had.

Zo ook de cursus intuïtieve ontwikkeling, waarbij we mediteerde, in contact kwamen met ons lichaam om vervolgens foto’s te gaan lezen. Foto’s lezen? Ik dacht nog, dat kan ik toch helemaal niet. Maar we hebben allemaal dit vermogen in ons om dit te doen. Alleen is dit vermogen bij de een meer ontwikkeld dan bij de ander.

“Iedereen kan voetballen, alleen is niet iedereen Johan Cruijf”

Het was mijn eerste bewuste ervaring, dat er woorden kwamen die paste bij de persoon op de foto. Tevens werd ik mij op dat moment bewust van het feit dat dit de stem was die ik vroeger ook hoorde. Ik leerde dat dit het contact met de ongeziene wereld is. Contact met boven noem ik het zelf altijd. Engelen, gidsen, begeleiders, allemaal benamingen voor deze ongeziene wereld. Een wereld die ik mocht gaan ontdekken.

Een reikicursus volgde en dat was het moment van thuiskomen, tranen over mijn wangen. Ik had dit zo gemist, ik had mezelf zo gemist.

Ook daarna volgde nog een lange weg van ontwikkeling hierin. Eerst ging ik mijzelf behandelen met reiki, mijn kinderen, partner en toen ook andere mensen. Na elke behandeling voelde ik mij zo euforisch, JA dit is wat ik wil doen. Mijn eigen praktijk.

Mijn vertrouwen in mezelf mocht groeien en groeien. Ik ging dit deel van mezelf steeds meer accepteren. Stap voor stap.

Maar oh wat was het lastig, wanneer mensen vragen gingen stellen en ik uit ging leggen wat ik deed. Want wat deed ik eigenlijk? Werken met energie, voelde ook voor mij toen nog zo vaag. Ik wist wat ik deed, maar kon er geen woorden aan geven. Ik vond het nog steeds lastig om mijzelf hierin volledig te accepteren.

Dit is veranderd en JA!!
Ik accepteer mijzelf.

Ik sta voor wat ik doe, ik weet dat de ongeziene wereld er voor ons is en ik weet ook dat het voor een ander misschien soms lastig te begrijpen is hoe dit werk. Het geeft niet, want ik begrijp dat iets wat je zelf (nog) niet ziet of hoort lastig is om als waarheid aan te nemen.

MAAR DIT BETEKENT NIET DAT HET NIET WAAR IS!

Ik voel dat wat ik doe in mijn praktijk is waarvoor ik hier ben en mijn missie is vanuit liefde jou te helpen op jouw levenspad en jou ondersteunen in jouw proces in bewustwording, inzicht en groei. Je innerlijke kracht (weer) te voelen en te (her) ontdekken.

Door samen te kijken waar je vastloopt en je bewust te maken van patronen en keuzemogelijkheden. Je helpen ontdekken wat een invloed gedachten hebben, je innerlijke kracht terug te vinden en dat je het roer in jouw leven weer vast kunt pakken.

Blokkades in je lichaam vrij te laten komen, zodat je energie weer vrij kan stromen. Je weer volledig in je kracht voelt staan, jezelf mag ontmoeten en de volgende stappen in jou leven kunt zetten.

ZIJN met jezelf en jezelf ZIJN.

Weer durven vertrouwen op het leven, je eigen innerlijke kompas, je hogere zelf.

Want JA!!
Jezelf ZIJN en met jezelf ZIJN, jezelf accepteren is van essentieel belang om vanuit VRIJHEID en met PLEZIER te kunnen LEVEN.

Liefs Leybra