Help jezelf met je eigen handen

Ik geloof erin dat we allemaal een helende kracht in ons hebben.
Ons zelfhelende vermogen. Wanneer je een wondje hebt dan is je lichaam instaat dit zelf te genezen.

Soms lukt het lichaam dit niet zelf te doen. Je weerstand is afgenomen, je immuunsysteem werkt niet meer optimaal. Je lichaam heeft moeite om zichzelf te helen. Je lichaam kan ziekteverwekkers, bacteriën en virussen niet meer naar buitenwerken en je wordt ziek.

Gezonde voeding, voldoende (nacht)rust, beweging en buitenlucht zijn belangrijk voor een goede weerstand. Gezonde voeding, fysiek en mentaal hebben een grote invloed op je weerstand. Fysieke gezonde voeding door gezond voedsel binnen te krijgen. Voelen welk voedsel jou energie geeft, welk eetpatroon het beste voor jou is. Weer leren eten op gevoel, eten wat je op dat moment nodig hebt.

Mentale gezonde voeding door een gezonde leefomgeving te creëren. Fijne mensen om je heen. Werk doen dat voldoening en energie geeft. Gezonde, positieve gedachten en woorden gebruiken tegen jezelf. Je grenzen aangeven wanneer iemand er overheen gaat. Keuzes maken die goed voor jou zijn, omdat je iets anders wilt doen.

Ook emoties hebben invloed op je gezondheid en weerstand. Wanneer emoties onverwerkt achterblijven kan je lichaam hier last van krijgen en ziek worden. Je lichaam gaat je steeds meer tegenwerken in plaats van voor je werken. Je kunt weer gaan leren samenwerken met je lichaam.

Weten dat je lichaam jou iets te vertellen heeft wanneer je last hebt van hoofdpijn, vermoeidheid of spanning. Deze eerste signalen geeft je lichaam niet voor niets. Je mag ernaar leren luisteren. Je levensstijl en in jezelf onderzoeken wat de klachten je willen vertellen. In plaats van de klachten te onderdrukken met bijvoorbeeld een paracetamol of door te negeren en door te blijven gaan en je lichaam nog verder uit te putten. Het is een tijdelijke “oplossing”.

Er kunnen steeds meer klachten ontstaan of situaties in je leven komen die je tot stilstand brengen. Ze willen je bewust maken van jezelf. Ze nodigen je uit om te groeien in bewustzijn.

Het leven is geduldig met je en geeft je de tijd om je bewust te worden en er op jouw moment naar te luisteren. Je mag leren luisteren naar je lichaam, naar jezelf (het kind in jou) en naar je intuïtie (je ziel).

Je kunt jezelf levensvragen stellen:

Leef je het leven dat je wilt leven?
Luister je naar dat wat je het liefste wilt?
Of leef je vanuit angst en te kort? Bang dat iets fout kan gaan of je geloof je niet dat je iets kunt?
Maak je keuzes vanuit veiligheid en zekerheid?
Durf je te geloven en vertrouwen dat het onmogelijke mogelijk is?
Ben je opgevoed met verstandige beslissingen nemen en op je hoede zijn?
Leef je misschien volgens de verwachting van een ander?
Het geeft niet hoor, het is zelfs begrijpelijk.

Je hebt het al je hele leven gedaan.
Luisteren en volgzaam zijn.
Je ouders, ouderen en leraren, ze wisten immers wat het beste was voor jou.
Of toch niet?

Wordt het tijd voor verandering?
Tijd dat je naar jezelf gaat leren luisteren.
Jezelf gaan begrijpen, waarom je voelt wat je voelt.
Begrijpen waarom je op een bepaalde manier reageert.

Jezelf gaan geven wat goed is voor jou.
Keuzes maken die helpend zijn.
Beter voor jezelf gaat zorgen.
In plaats van alleen voor alle mensen om je heen.
Je mag jezelf op nummer één gaan zetten.

Begin met tijd voor jezelf te maken en help jezelf helen met je eigen handen.

Ik heb de meditatie “In verbinding met jezelf” voor je ingesproken om je hierbij stap voor stap te begeleiden.

Als je zo doorgaat dan ben je straks niet meer in staat om voor je gezin te zorgen.
Je begint fysiek op te raken, nog even en je kunt echt niet meer op je eigen benen staan.
Je lontje begint al aardig kort te worden.
Je wilt niet dat je kinderen zich voelen zoals jij je vroeger voelde.
Dat je fysiek én emotioneel niet meer in staat bent om er voor je gezin te zijn.

Zet vandaag de eerste stap naar verandering en ga zelf weer aan het roer van je leven staan. Vraag de meditatie aan en ik stuur deze naar je toe.

Zo kun je jezelf met je handen ondersteunen en helpen. Help je jezelf en je lichaam te herstellen.
Het heeft invloed op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Op fysiek niveau betekent dit dat je fysieke klachten verminderen, je voelt je energiek en ontspannen.

Op emotioneel niveau betekent dit dat geblokkeerde emoties vrijkomen en je deze kunt verwerken.

Op mentaal niveau betekent dit dat je positiever in het leven komt te staan. Je krijgt meer zelfvertrouwen en geloof in jezelf. Je voelt je krachtiger.

Op spiritueel niveau betekent dit dat de verbinding met je intuïtie wordt hersteld. Het opent je hart en je kunt weer horen en voelen wat goed is voor jou. Je voelt welke keuzes je wilt maken. Je voelt overgave, geloof en vertrouwen in het leven, de mensen en situaties die er op je pad komen. Je voelt en weet dat het goed is, zoals het is.

Begin dagelijks in de ochtend met deze 13 minuten meditatie om de verbinding met jezelf te maken. Zo begin je elke dag vanuit je eigen kracht en energie. En je helpt jezelf te helen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Het mag een nieuwe gewoonte worden om met jezelf wakker te worden. Jezelf en je lichaam te voelen. Het zal je rust geven, wanneer jij het jezelf dagelijks geeft. Het is als dagelijks je tanden poetsen om je gebit schoon te houden. Jezelf met je handen ondersteunen zorgt ervoor dat je je lichaam en geest schoonhoud. Het is dagelijkse tijd/aandacht/verzorging voor jezelf. Daar waar je zo naar verlangt, tijd en ruimte voor jezelf. Voelen hoe het écht met je gaat en wat je nodig hebt.

Je hebt niet meer het gevoel dat je ‘s ochtends al achter de feiten aan loopt. Je start in verbinding met jezelf en zult je daardoor rustiger voelen en reageren naar je kinderen.

Wil jij jezelf helpen?
Wil jij tijd voor jezelf maken?
Wil jij dat je leven verandert?

Stuur een berichtje naar 06-58851088 dan stuur ik je deze meditatie voor 11 euro toe. Écht een cadeau voor jezelf.

Liefs Leijbra