Hoe gaat het met je?

Is een vraag die wij dagelijks aan elkaar stellen.

Ik krijg vaak de opmerking, ja maar jij voelt je altijd ‘goed’
Uhhhhh is dat zo?? en deze ‘Goed voelen’ wat is dat eigenlijk?

Als ze hiermee bedoelen dat ik mij altijd blij, energiek en euforisch voel…….. Uhhhhh nou nee, want dat is niet wat het leven is.

Maar om hun vraag te beantwoorden, voel je je goed?

Uhhhhh ja ik voel mij goed, maar dan wel met de emotie
die er op dat moment is.

Voor mij is boos, verdrietig, bang of teleurgesteld ook goed.
Het geeft mij aan dat er innerlijk iets speelt,
dat aangeraakt is en dat gezien wil worden.

Door de tijd te nemen en er contact mee te maken.
Te voelen en ervaren wat zich wil laten zien.
Kan en mag dit stuk in mezelf, deze oude wond of pijnstuk helen.

Een mooi proces, wat soms best heftig kan zijn, veel tranen kan laten stromen, diepe pijn kan laten voelen, als verdriet, angst, gevoel niet de moeite waard te zijn, teleurstelling, niet gezien of gehoord voelen, onzekerheid, in de steek gelaten voelen, vernederd voelen, boosheid, wanhoop of niet op deze aarde willen zijn. Kunnen thema’s zijn die in je opgeslagen kunnen liggen, door ervaringen en overtuigingen die in het verleden zijn opgedaan.

Ik heb ervaren dat het aangaan van deze processen mij uiteindelijk een blijer, energieker en vrijer gevoel geven. Ik heb mogen leren dat emoties ontladen willen worden, bevrijd uit je lichaam, zodat de levensenergie die in ieder van ons aanwezig is vrij kan stomen en er voor zorgt dat wij ons fysiek, emotioneel en mentaal goed voelen.

Dat wij ons af en toe heel moe kunnen voelen is heel normaal en af en toe een pijntje ook. Dat zijn de signalen die het lichaam geeft dat je even rust mag nemen. Wanneer je hiernaar luistert en rust pakt kan het lichaam zichzelf herstellen. Het zelf genezend vermogen dat ons lichaam bezit doet zijn werk.

Maar wanneer je onophoudelijk door blijft gaan, jezelf fysiek en emotioneel uitput, emoties op blijft bouwen, oude emoties niet verwerkt en bevrijd, kan het zijn dat je op een gegeven moment niet lekker meer in je vel zit, dat je je constant leeg, moe en uitgeput begint te voelen. Je kunt je grieperig voelen, last hebben van slapeloosheid, onrust, hoofdpijn, trillerig zijn, geen eetlust meer hebben of een totaal gebrek aan levenslust en vreugde voelen. Of heb je last van een negatief zelfbeeld en kan alles je teveel zijn?

HOE GAAT HET MET JOU?
Ervaar jij bovenstaande signalen en wil je graag dat dit veranderd. Iedereen heeft het recht om vreugde, plezier en passie te ervaren in zijn leven. Gun jij jezelf dit?

Nieuwsgierig wat ik voor je kan betekenen? Stuur een mailtje naar info@praktijk-upendi.nl.

Liefs Leijbra