Een stukje van mijn levensverhaal…

DAAR WAAR MIJN BEWUSTWORDINGSPROCES EN PERSOONLIJKE ONTWIKKELING BEGON

Lang heb ik delen van mezelf weggedrukt.

Mijn gevoeligheid. Mijn helder zien, horen en voelen.

Het is toch gek dat je dingen voelt en ziet die je niet kunt weten. Zeker als je dit deelt met mensen om je heen. Ze vinden je maar raar, vaag en zweverig.

Tenminste, dat heb ik lang gedacht. Dat iedereen zo over mij dacht. Maar niet zij, maar ik was degene die mijzelf raar, vaag en zweverig vond. Nog niet wetende dat wij allemaal uit energie bestaan.

Dat alles energie is. Alles om ons heen wat leeft uit energie bestaat. Energie uitzend. Energie die wij kunnen ervaren, voelen, zien en soms ook horen.

Het is ons tweede natuur, het is wie we zijn.

Ik begrijp best dat het misschien zweverig voelt of overkomt. Dat ik meer kan voelen, zien en horen als een ander. Het kan zijn dat je het nog niet begrijpt hoe het precies werkt en hoe het kan, maar soms zijn dingen zo.

Een mooi voorbeeld hiervan is dat een hersenchirurg tijdens een hersenoperatie hersenen tegenkomt, maar geen gedachten. Het feit dat hij ze niet kan zien betekent niet dat ze er niet zijn.

Mijn gevoeligheid (helderziend, helderhoren, heldervoelen) heb ik lang weggedrukt en niets van willen weten. Ik kreeg veel informatie in mijn hoofd, voelde en hoorde van alles en het verwarde mij enorm.

Zeker toen er bij mijn broer schizofrenie werd gediagnosticeerd. Hij had last van stemmen in zijn hoofd. Kreeg psychoses en werd regelmatig opgenomen in een gesloten inrichting.

Stemmen, help die heb ik ook. Ik zal toch niet ook ‘gek’ worden net als hem.

Ik ging mij afsluiten voor mijn gevoel. Afsluiten voor wie ik ben, wie we allemaal ZIJN. Ik ben mijn ‘ZIJN’, mijn intuïtie, mijn ware essentie gaan ontkennen. Ik ben mijn gevoeligheid gaan afwijzen. Ik wilde er niets van weten. Ik ben niet zo als hem, dacht ik!

Het ging steeds slechter met mij en ik werd depressief. Ik wilde niet meer de deur uit, lag alleen onder mijn deken op de bank. Een zware en zwarte tijd in mijn leven, waar ik liever uit wilde stappen. Ik kwam terecht bij het RIAGG en omdat ik suïcidale gedachten had, stelde ze voor om antidepressiva te gaan slikken.

Toen was hij daar weer, die stem in mijn hoofd. Die kalm, rustig en duidelijk zei, “nee doe het niet, het vlakt je helemaal af en dan kom je nooit bij jezelf en komt het niet goed met je.”

Het was niet alleen de stem die ik hoorde, maar ik voelde ook een enorme kracht in mezelf opkomen, een innerlijk weten, onderbuikgevoel, intuïtie, mijn hele lijf schreeuwde dat ik het niet moest doen. Ik voelde dat dit niet de plek was waar ik geholpen kon worden. Maar waar wel? Ik had geen idee, ik wist het niet.

Ik sprak wanhopig in mijzelf, “Oke ik ga hier niet heen, maar help mij asjeblieft, help mij daar te komen waar ik geholpen ga worden. Een gebed tot God, engelen, iets, iemand, een kracht, een energie. Ik had geen idee. Ik deed het zonder nadenken.

Ik werd gehoord…..

In verband met fysieke spanning, slaapproblemen en hyperventilatie werd ik doorgestuurd naar een fysiotherapeut. Deze stuurde mij door naar een ademcoach en zij adviseerde mij om yoga te gaan doen. Mijn stem was gehoord, het universum reageerde op mijn hulpvraag.
Achteraf mijn eerste bewuste ervaring met de wet van aantrekkingskracht, het werken met energie, de kracht die in en om ons heen is.

Ik kwam terecht bij een yogagroep en daar gebeurde veel. Het was mijn eerste yogaervaring en het voelde fijn om te doen. De yogales gaf ontspanning, ik voelde mij er goed bij en het was leuk om te doen. Ik kwam letterlijk in beweging.
Yoga kan zorgen dat er spanning vrijkomt, waardoor tranen kunnen gaan stromen. Spanning in ons lichaam zijn vaak emoties die opgeslagen liggen. De yogaoefeningen, het rekken en strekken van mijn lichaam zorgde ervoor dat ze vrijkomen. Ik ging me steeds iets beter voelen. Mijn energie ging weer stromen, ik kwam vaker van de bank af, onder mijn deken vandaan en ging weer vaker naar buiten. Het werd lichter in mij.

Er volgde een weg met verschillende therapieën, deze bracht mij steeds dichter bij mezelf. Ik voelde en volgde steeds vaker mijn intuïtie en liet mij leiden. Er kwam precies op mijn pad wat ik op dat moment nodig had. Ik begon de signalen op mijn pad te herkennen.

Zo ook de cursus intuïtieve ontwikkeling, waarbij we mediteerde, in contact kwamen met ons lichaam om vervolgens foto’s te gaan lezen. Foto’s lezen? Ik dacht nog, dat kan ik toch helemaal niet. Maar we hebben allemaal dit vermogen in ons om dit te doen. Alleen is dit vermogen bij de een meer ontwikkeld dan bij de ander.

Je kunt het vergelijken met voetballen. Iedereen kan tegen een voetbal trappen, maar niet iedereen kan voetballen als Johan Cruijff.

Het was mijn eerste bewuste ervaring, dat ik energie kon lezen, dat er woorden en beelden kwamen die paste bij de persoon op de foto.
Tevens werd mij bewust van het feit dat dit de stem was die ik vroeger ook hoorde. Ik leerde dat dit het contact met de ongeziene wereld is. Contact met boven noem ik het zelf altijd. God, Engelen, helpers, gidsen, begeleiders, meesters van licht, allemaal benamingen voor deze ongeziene wereld. Een wereld die ik mocht gaan ontdekken.

Een reiki I cursus volgde en dat was het moment van thuiskomen, tranen over mijn wangen. Ik had dit zo gemist, ik had mezelf zo gemist. Mijn ontwikkeling in werken met energie was van start gegaan. Waarin ik eerst mijzelf ging behandelen met reiki, mijn helingsproces werd ingang gezet.
Later ging ik mijn kinderen, partner en ook andere mensen behandelen. Na elke behandeling voelde ik mij zo euforisch, JA dit is wat ik wil doen. Ik voelde het in mijn hele ZIJN! JA, ik wil mijn eigen praktijk.

Mijn vertrouwen in mezelf mocht groeien en groeien. Ik ging dit deel van mijzelf, werken met energie, heldervoelen, helderweten, helderzien en helderhoren steeds meer accepteren en ontwikkelen.

Wanneer mensen vragen gingen stellen vond ik het nog wel moeilijk uitleggen wat ik deed. Want wat deed ik eigenlijk? Werken met energie, voelde ook voor mij toen nog vaag. Ik wist wat ik deed, maar kon er nog geen woorden aan geven. Ik vond het blijkbaar nog lastig om mijzelf hierin VOLLEDIG te accepteren.

Stap voor stap mocht ik leren omgaan met mijn gevoeligheid en ervaren dat dit een kracht is in plaats van een last en en JA!!
Ik accepteer mijzelf.

Ik sta voor wat ik doe, ik weet dat de ongeziene wereld er voor ons is en ik weet ook dat het voor een ander misschien soms lastig te begrijpen is hoe dit werkt. Het geeft niet, ik begrijp dat iets wat je zelf (nog) niet ziet, voelt of hoort lastig is om als waarheid aan te nemen.

MAAR HET KAN WEL WAAR ZIJN!

Ik voel dat wat ik doe hetgeen is waarvoor ik hier ben. Ik mag een kanaal zijn, een healer, een vertaler van de ziel, een sprituele begeleider, een coach, een doorgeefkanaal. Heling brengen daar waar geheeld mag worden. Beweging brengen daar waar beweging mag komen. Iets zichtbaar maken daar waar iets zichtbaar mag worden.

Mijn missie is om je vanuit liefde te (onder)steunen en begeleiden op jouw levenspad en in jouw persoonlijke ontwikkeling. Je inzichten geven in jezelf, je gevoelens en emoties, zodat je jezelf kunt begrijpen. Waarom je voelt wat je voelt en doet wat je doet.

Leren hoe je je innerlijke kracht (weer) kunnen voelen en ontdekken wat je blij maakt. Én je laten (her)ontdekken wie je bent, zodat je de persoon kunt zijn die je wilt zijn, jezelf.

Je bewust kan maken van gedachten- en gedragspatronen en je keuzemogelijkheden. Ontdekken wat kracht is van andere gedachten en woorden. Zodat je de kracht in jezelf weer voelt en je het roer in jouw leven weer vast kunt pakken.

Leren hoe je jezelf kunt helpen met je eigen helende handen. Hoe je met je handen jezelf kunt ondersteunen. Op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Je voelt weer verbinding met jezelf. ZIJN met jezelf en jezelf ZIJN.

Weer durven vertrouwen op het leven. Luisteren naar je hart, naar je intuïtie.

Want JA!!
Jezelf ZIJN en met jezelf ZIJN, jezelf accepteren, jezelf liefhebben, je innerlijke kind liefhebben en je emoties en gevoelens omarmen is van essentieel belang om vanuit VRIJHEID en met PLEZIER te kunnen LEVEN.

Voel je welkom, ik ben er voor jou!

Liefs Leijbra