Over het schrijven

Het is ineens ontstaan en dan te bedenken dat schrijven niet mijn “ding” was. Goed lezen en schrijven kon ik nog niet. Door mijn kinderen heb ik opnieuw mogen leren lezen. Met tranen over mijn wangen las ik hun eerste kinderboekjes voor. Ik kon het niet, dacht ik. Ik mocht het opnieuw leren, in mijn eigen tempo en op mijn eigen manier. Meters maken en vertrouwen krijgen in mezelf.

Mijn vertrouwen mocht nog verder groeien toen het schrijven zich begon te ontwikkelen. Er volgde veel, heel veel mooie teksten en helende gedichten.

Taal was voor mij hogere wiskunde. En ja, soms nog steeds.
Maar zoals ik zelf altijd zeg, het gaat om de boodschap die ik overbreng. Vergeef mij voor een taalfout, een ‘fout’ geschreven woord, een d of een t die ‘verkeerd’ staat. Ik ontwikkel, groei en leer elke dag.

Dat de boodschap bij je mag binnenkomen. De helende gedichten iets bij je mogen (aan)raken, ze iets met je doen. Dat dat ene woord, die ene zin iets bij je in beweging mag brengen.

Het schrijven én delen van een persoonlijk gedicht of ter nagedachtenis, het blijft elke keer weer bijzonder. Schrijven op de energie van iemand anders, afgestemd op de ziel.

Ja, het doet iets met mij, brengt mij in een andere sfeer. Het voelt magisch, in een andere wereld. Verbonden met boven, daar waar de woorden vandaan komen. Woorden doorgegeven door het universum, god, engelen, gidsen of meesters van licht. Voor mij geen verschil.

Het is een grote energie, een verbinding die ik voel, woorden die ik hoor en beelden die ik zie. Dankbaar, ja dankbaar elke keer weer. Dat ik de ontvanger en de boodschapper mag zijn. Een “doorgeefkanaal”. Een instrument op deze aarde als schrijver, bij het schrijven ter nagedachtenis.

Wanneer een dierbare overleden is volgt een ingrijpende en verdrietige periode van rouw en verdriet. Waarin er veel op je afkomt en geregeld ‘moet’ worden. Een schrijven ter nagedachtenis kan hier een onderdeel in zijn. Een blijvende herinnering, het levensverhaal van je dierbare. Ik ondersteun je met liefde bij een schrijven ter nagedachtenis

Of wanneer je behoefte voelt aan een persoonlijke boodschap. Misschien sta je op een punt in je leven dat je het even niet weet. Of heb je een vraag over een bepaald thema of situatie waar je mee te maken hebt.

Ik kan mij op jou afstemmen, voelen, horen en zien wat je op dit moment nodig hebt. De boodschap is afgestemd op het heden, daar waar je nu staat.

Liefs Leijbra