Reiki

Wat is REIKI en wat kan het doen?

Reiki is een van oorsprong Japanse geneeswijze.
Rei betekent universeel en Ki staat voor levensenergie.
Reiki betekent dus universele levensenergie.
Energie waar alles wat leeft uit bestaat.
Mensen, dieren, planten…. enz.

Deze energie is overal om ons heen en heeft een voedend effect op ons lichaam, geest en gevoelens. De energie stroomt door ons heen, van boven naar beneden en van beneden naar boven. Via onze chakra’s wordt energie uitgezonden en vormt zo ons energielichaam welke groter is dan ons fysieke lichaam.

Ons energielichaam, onze aura zend energie uit. Deze energie kunnen we allemaal waarnemen, voelen en soms zelfs zien.

Een voorbeeld van energie voelen of ervaren is als we ergens op bezoek gaan en bij binnenkomst voel je dat er een minder prettige stemming is. Wat je voelt is de energie van de mensen om je heen. Het kan zijn dat er een woordenwisseling of ruzie is geweest.
Iemand niet lekker in zijn vel zit. Het is de energie die wij uitzenden via onze aura. Welke is opgebouwd uit 7 hoofdchakra’s.

De chakra’s liggen op één lijn langs je ruggengraat: van je stuitje tot je kruin en verdelen de energie over je lichaam. Een chakra is een antenne die constant energie ontvangt en uitzendt. Iedere chakra heeft zo zijn eigen functie, kleur en ze staan in verbinding met je organen en lichaamsdelen.

Hoe goed de chakra’s werken bepaalt hoe goed je in je vel zit, hoe energiek je je voelt, of je last hebt van fysieke of mentale klachten, hoe je in contact bent met andere mensen en hoeveel innerlijke rust je ervaart.

Na de geboorte is bijna iedereen in staat deze universele levensenergie te ontvangen en door te geven. We bezitten op dat moment beide elementen Rei en Ki. Door ervaringen, gebeurtenissen en soms heftige emoties in onze (eerste) levensjaren wordt bij bijna iedereen dat vermogen in meer of mindere mate geblokkeerd. Er ontstaan blokkades in onze chakra’s, waardoor alleen de Ki overblijft en soms een gedeelte van de Rei.

Waarvoor een Reiki behandeling?

Wanneer lichaam en geest in balans zijn, voel je je vitaal, energiek en zit je goed in je vel. Door allerlei factoren zoals hierboven geschreven kan deze balans verstoord raken en kun je klachten gaan ervaren. Lichamelijk, emotioneel, mentaal of spiritueel.

Wanneer je tijdig rust neemt hersteld je lichaam zichzelf weer, maar soms lukt het door omstandigheden niet om naar de signalen van je lichaam te luisteren, is er te veel in je leven gebeurd en je raakt uit balans. Het zelf genezende vermogen van het lichaam verminderd en je komt in een neerwaartse spiraal terecht.

Reiki kan helpen bij klachten als bijvoorbeeld hoofdpijn, rug- en nekklachten, buikpijn, vermoeidheid, prikkelbaar of opgejaagd voelen en slaapproblemen.

De Reiki energie brengt jouw energie in beweging, waardoor blokkades in de chakra’s vrij kunnen komen, het activeert het zelfhelende vermogen van je lichaam.

Ben je benieuwd, heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Voel je welkom en vrij om een bericht te sturen naar info@praktijk-upendi.nl

Liefs Leijbra